سیستم اطفاء حریق چیست؟

سیستم اطفا حریق
۴٫۸
(۱۲)

آتش خطرناک ترین عنصر طبیعی شناخته شده از ابتدای خلقت آن تا الان است. خساراتی که آتش‌سوزی به اشخاص و اموال وارد می‌کند در اکثر موارد جبران‌ناپذیر است.  محافظت از آتش برای افراد و اموال، امری ضروری است.

سیستم اطفاء حریق، این محافظت را به نحو احسنت انجام می‌دهد و آسیب‌های ناشی از آتش‌سوزی را به حداقل می‌رساند. در این سال‌ها نصب و راه اندازی سیستم های اطفای حریق در ساختمان های اداری و مسکونی رواج خاصی پیدا کرده است که این پدیده کاملاً طبیعی است. کپسول‌های آتش نشانی برای خاموش کردن آتش سوزی های کوچک ، اثربخشی بالایی دارند. این کپسول‌ها از یک مخزن فشار استوانه‌ای دستی تشکیل شده‌اند که این مخزن از کف خاموش کننده آتش پر می‌شود.

پیشنهاد به شما: برای بازیابی رمز دی وی ار(dvr) هایک ویژن لطفا به مقاله ریست پسورد هایک ویژن مراجعه کنید.

سیستم اطفای حریق در یک کلمه، وظیفه‌ خاموش کردن آتش را به عهده دارد. این سیستم با استفاده از ابزار آلات مخصوص این حوزه ، خاموش کردن آتش و جلوگیری از گسترش آن را به نحو احسنت انجام می‌دهد. اکسیژن، حرارت، ماده سوختنی و زنجیره فعل و انفعالات شیمیایی آتش را ایجاد و زمینه گسترش آن را فراهم می‌کنند. یک سیستم اطفاء حریق مناسب، با حذف و کنترل یک یا تمامی این عوامل، حریق را خاموش می کند.

در این مقاله از مجله امنیت ۲۴ قصد داریم به انواع سیستم‌های اطفا حریق بپردازیم. پس با ما همراه باشید.

سیستم اطفا حریق
انواع سیستم اطفا حریق

 انواع سیستم اطفاء حریق

سیستم‌های اطفای حریق دارای انواع مختلفی هستند که در ادامه به آنها اشاره می‌کنیم:

  • سیستم مواد پاک کننده شیمیایی: این سیستم شامل مایع ضد حریق است.این مواد کاملا بی خطر بوده و به سرعت آتش را مهار می کند.
  • سیستم گازهای بی اثر: نیتروژن، آرگون و CO2 این گاز ها را تشکیل می‌دهند. این گازها کاملا برای انسان و محیط زیست بی خطر هستند. .مکانیزم عمل این گازها بدین صورت است که با از بین بردن اکسیژن، امکان سوختن آتش را به صفر می‌رسانند.
  • سیستم CO2: گاز CO2 با مصرف کل اکسیژن محیط میزان اکسیژن را به صفر می رساند. تا از ادامه هرگونه حیات حریق جلوگیری کند. از مضرات این سیستم این است که گاز CO2 بی‌خطر نیست و بیشتر در محیط‌های خالی از سکنه استفاده می‌شود.
  • سیستم آب – کف: عملکرد این سیستم بدین گونه است که تا ۹۰ درصد آب کمتری نسبت به آب پاش های قدیمی آتش نشانی، تولید می‌کند. آب تولید شده در این سیستم به صورت قطرات فوق‌العاده ریز است.

ما نگرانی شما را در مورد انتخاب سیستم اطفاء حریق مناسب درک می کنیم. چرا که انتخاب نامناسب سیستم اطفاء حریق ،ممکن است به قیمت از دست دادن افراد یا محل کار و زندگی ما تمام شود.در ابتدا باید به این نکته توجه داشته باشیم که سیستم اطفای حریق را برای چه مکانی لازم داریم. در زیر به چند مورد از محل‌هایی که سیستم اطفاء حریق برای آنها لازم و ضروری است اشاره می‌کنیم.

  • محل های تجاری: بیمارستان ها ،مراکز درمانی، مدارس ،کتابخانه محله های مسکونی و اداری از جمله محل های تجاری است که سیستم اطفاء حریق برای آنها ضروری است. هر یک از این مکان ها با توجه به نیاز خود سیستم اطفاء حریق مناسب خود را دارند.
  • محل های صنعتی: کارخانه ها، فروشگاه های ماشین آلات
  • محل های مهم و ارزشمند: موزه‌ها و اماکن تاریخی، مراکز داده اطلاعات محل های نگهداری دارایی‌ععهای با ارزش و مهم محل استقرار سرور و…

قبل از اقدام برای خرید سیستم اطفاء حریق ابتدا از خودتان بپرسید چه نوع سیستم اطفاء حریقی، مورد نیاز شماست. هزینه شما برای نصب و راه اندازی سیستم اطفاء حریق چقدر است؟

بهتر است ابتدا این مقاله را بخوانید و بعد از بررسی نکات ارائه شده در این مقاله، بهترین سیستم اطفاء حریق را با توجه به نیازتان انتخاب کنید. در ادامه با ما همراه باشید تا با انواع مهم سیستم اطفاء حریق اتوماتیک آشنا شویم.

سیستم اطفاء حریق اتوماتیک

این سیستم اطفاء حریق به صورت کاملا اتوماتیک و بدون دخالت دست حریق را خاموش می‌کند.

این سیستم به گونه‌ای طراحی شده است که در همان دقیقه اول به وجود آمدن آتش و قبل از اینکه آتش سوزی وسیع و بزرگ شود حریق را کنترل و خاموش می‌کند. سیستم اطفاء حریق اتوماتیک به ۶ دسته زیر تقسیم می شود.

  1. سیستم اطفاء حریق اتومات آبی: سیستم اطفای حریق اتومات آبی رایج ترین سیستم اطفای حریق است. این سیستم در اطفای حریق ساختمان های اداری، مسکونی و تجاری، موزه‌ها ،هتل‌ها، پارکینگ‌ها ترانس های برق، مخازن نگهداری سوخت و مواد شیمیایی، کشتی‌ها بنادر، انبارها مورد استفاده قرار می‌گیرد. سیستم اطفاء حریق اتوماتیک آبی از پمپ های مخصوص اطفای حریق ،نازل اسپرینکلر و تجهیزات نظارتی تشکیل شده است.
  2. سیستم اطفای حریق اتومات CO2: در این سیستم کپسول های آتش نشانی را از گاز CO2  پر میکنند.از این کپسول ها در مهار کردن آتش سوزی های ناشی از مایعات قابل اشتعال ،مواد کربن دار،حریق های الکتریکی استفاده می شود. عملکرد این کپسول ها بدین گونه است که باید دسته کپسول  را محکم در دستانتان بگیرید. سپس سر محرک آن را جدا کنید. بعد از آن اهرم آن را فشار دهید و آن را به سمت حریق بگیرید .در این مرحله باید خیلی مراقب باشید که کپسول و مایع داخل آن با بدن شما تماسی نداشته باشد .چرا که باعث سوختگی می‌شود.
  3. سیستم اطفاء حریق اتومات پودری: سیستم اطفای حریق پودری جایگزین مناسبی برای سیستم اطفای حریق CO2 پر فشاراست. این سیستم ترکیبی از ذرات بسیار ریز جامد و مواد گازی است. این سیستم در ابتدا با یک واکنش گرمازا آغاز می‌شود که این واکنش، باعث ترکیب مواد ریز جامد و ماده گازی شده و با خروج از سیستم اطفاء حریق آیروسل باعث خاموش شدن حریق می‌شود.
  4. سیستم اطفاء حریق اتومات فوم: انبارهای مایعات قابل اشتعال، مخازن سوخت ،آشیانه‌های هواپیما، مکان هایی از این قبیل نیازمند به سیستم اطفای حریق فوم هستند.کف آتش نشانی در این سیستم با توجه به ماده قابل اشتعال آن مکان خاص، انتخاب می‌شود .این سیستم هم به صورت دستی و اتوماتیک قابل دسترس است. این سیستم با ترکیب کردن آب و فوم و رساندن آن به نازل های نصب شده در محیط به وسیله لوله های مخصوص آتش‌سوزی را مهار می‌کند.
  5. سیستم اطفاء حریق اتومات گازی: این سیستم با دو روش آتش را مهار می‌کند
    * با استفاده از ماده خاموش کننده گاز
    * با استفاده از کاهش میزان اکسیژن محیط و خارج کردن گرمااگر استفاده از سیستم آب و کف و پودر امکان‌پذیر نباشد یا استفاده از آنها ضررهای به محیط و افراد برساند. از این سیستم استفاده می‌شود. اتاق‌های سرور، اتاق های برق و IT طرف حساب این سیستم هستند. این سیستم کار اطفای حریق را به نحو احسنت انجام می‌دهد. چرا که گازهای خاموش‌کننده کوچکترین آسیبی به سرور و اتاق‌های برق و کلا لوازم الکتریکی نمی‌رسانند.
  6. سیستم اطفاء حریق اتومات مه یا پودر آب:
    خنک کردن محیط اولین مرحله از سیستم اطفای حریق مه- آب است. که در آن حرارت محیط به سرعت به دلیل قطرات ریز آب پایین می‌آید. مرحله بعد پاشیدن بخار آب روی آتش است. بخار آب تولید شده در این مرحله اکسیژن را فراری داده سپس قطرات آب به صورت یک لایه نازک روی آتش قرار می‌گیرد و مانع برخورد آتش و هوا می‌شود. در مرحله بعد قطرات آب را با فشار روی آتش می پاشند. که در این مرحله آتش مهار می‌شود.

پیشنهاد به شما: برای فراموشی کردن رمز dvr داهوا، لطفا به بازیابی رمز دی وی ار داهوا مراجعه کنید

کلام آخر

همان طور که در این نوشته از مجله امنیت ۲۴ گفته شد، سیستم اطفای حریق چه در نوع دستی و چه در نوع اتوماتیک دارای انواع مختلفی است که آگاهی داشتن از آن، شما را در انتخاب یک سیستم اطفای حریق مناسب محل زندگیتان کمک می‌کند.شما از چه روش هایی برای انتخاب سیتم اطفای حریق مناسب استفاده می‌کنید؟خوشحال می‌شویم تجربیات خود را در این زمینه با ما و دیگر کاربران به اشتراک بگذارید.

میانگین امتیاز ۴٫۸ / ۵٫ تعداد آرا ۱۲

تاکنون رأی ندارید! اولین نفری باشید که به این پست امتیاز می دهد.

1 دیدگاه برای “سیستم اطفاء حریق چیست؟

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *